
Lansarea proiectului
„Cresterea accesibilitatii, atractivitatii si calitatii invatamantului profesional si tehnic la Liceul Tehnologic „ANGHEL SALIGNY”,
prin Programul Educatie si Ocupare 2021 – 2027
Descrierea proiectului: • Codul MySMIS: 318037 • Titlul proiectului: „Cresterea accesibilitatii, atractivitatii si calitatii invatamantului profesional si tehnic la Liceul Tehnologic „ANGHEL SALIGNY” • Denumirea beneficiarului: Liceul Tehnologic „ANGHEL SALIGNY” • Localitatea și județul în care se implementează proiectul: Mun. Roșiori de Vede, Jud. Teleorman • Perioada de implementare: este de 28 luni în perioada 01.12.2024-31.03.2027 • Valoarea proiectului este de 2.283.610,50 lei, din care 296.869,37 lei contribuție națională, iar 45.672,21 lei reprezintă contribuția proprie a beneficiarului. • Valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 1.941.068,92 lei. • Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea calității, a caracterului incluziv, a eficacității și a relevanței sistemelor de educație și formare pentru piața muncii, inclusiv prin validarea învățării nonformale și informale, pentru a sprijini dobândirea de competențe-cheie pentru un număr de 260 elevi din învățământul profesional și tehnic/dual, certificarea a minim 90% dintre aceștia si dezvoltarea unui sistem sustenabil de învățare la locul de muncă. • Obiectivele specifice ale proiectului sunt: - Dezvoltarea parteneriatului social la nivelul instituției de învățământ liceal, profesional și tehnic prin încheierea și operaționalizarea de parteneriate pentru practica cu angajatori. - Dezvoltarea abilităților și a competențelor elevilor prin stagii și instruiri practice care asigura învățare la locul de muncă. - Dezvoltarea, în primul an de implementare a proiectului, a unui sistem de învățare sustenabil la locul de muncă pentru elevii din învățământul liceal, profesional și tehnic. • Activitățile previzionate în cadrul proiectului sunt: 1. Activitatea de management; 2. Dezvoltarea unui sistem sustenabil de învățare al elevilor la locul de muncă; 3. Acțiuni care vizează programe de învățare la locul de muncă. • Rezultatele așteptate/ preconizate în urma implementării proiectului sunt: 1. 10 parteneriate încheiate între mediul preuniversitar și sectorul privat /angajatori; 2. 260 elevi înmatriculați în învățământul profesional și tehnic inclusiv dual care beneficiază de sprijin prin participarea la programe de învățare la locul de muncă; 3. 235 participanți care obțin o calificare la încetarea calității de participant; 4. 1 sistem sustenabil de învățare la locul de munca al elevilor în cadrul stagiilor de practică dezvoltat;
Datele de contact: FLORESCU CARMEN, Funcția: Manager Proiect, Telefon: 0247/466.690, Email: colegiul_saligny@yahoo.com Stadiul implementării proiectului: In primele 3 luni ale proiectului s-au derulat activitatile aferente managementului de proiect, activitatile de informare, identificare, selectare si mentinere a grupului tinta participant la programe de invatare la locul de munca si activitatile de informare și publicitate proiect. Disclaimerele: • „Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Educație și Ocupare 2021-2027. Pentru informații detaliate despre program, accesați www.mfe.gov.ro ”; • „Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.mfe.gov.ro”; • „Conținutul acestei pagini nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a AM PEO”.
„SMART LAB DIGITAL SALIGNY ” A FOST IMPLEMENTAT!
UN VIS REALIZAT ÎN LICEUL TEHNOLOGIC „ANGHEL SALIGNY”
– cu finanțare PNRR -
SMART LAB DIGITAL SALIGNY
Smart Lab în Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”
– un vis realizabil cu finanțare PNRR-

Proiect Erasmus + 2022
PROIECT DE PARTENERIAT STRATEGIC ÎNTRE ȘCOLI
ABUSE OF NEW ELECTRONIC DEVICES-A.N.E.D.
2019-1-IT02-KA229-062251_4
2019-2022
The Da Vinci Code numar proiect 2019-1-BG01-KA229-062359_3 Coordonator Bulgaria
Proiect Erasmus +


Stagiu de pregătire practică pe tema Graphic Design (Proiectare asistată de calculator – CAD) în perioada 6-21 aprilie 2015, Germania, Dresda, la WBS.
Elevii participanți: Marinescu Livia Teodora, Istrate Ovidiu Daniel, Stanciu Alexandru Marian, Deliu Marius Eugen, Neata Florin, Andrei Iulian Tudorel, Dragan Alin Leonard, Dinita Marian Robert, Parvan Marius Florin,Stroe Adriana Andreea, Baron Ion Marius, Petcu Paul, Popescu Florentin Adelin, Pena Alexandru Sergiu, Matei Manuela,Tudor Georgiana Alexandra, Buca Laviania, Soare Iuliana Mihaela.
Profesori însoțitori: Daniela Vișinică și Carmen Făinuș
În perioada 6-21 aprilie 2015 s-au deplasat la Dresda, Germania într-o primă mobilitate, 18 elevi ai Colegiului Tehnic Anghel Saligny Roșiori de Vede din clasele a-XI-a și a-XII-a, profilul tehnician proiectant CAD și tehnician electromecanic, pentru a participa la un stagiu de pregătire practică pe modulul “Utilizarea aplicațiilor de tip CAD” în cadrul programului Erasmus +, proiectul “Formare profesională în domeniul CAD și experiență de job shadowing în Mecatronică”, proiect derulat cu ajutorul partenerului german WBS TRAINING AG.
Timp de două săptămâni, într-un program comprehensiv, elevii și-au completat cunoștințele de specialitate, au creat desene în 2D și 3D, au proiectat și au dobândit cunoștințe noi în domeniul proiectării asistate de calculator, utilizând cu succes programul AutoCAD, varianta 2015. Stagiul s-a finalizat cu o probă practică și susținerea unei prezentări digitale care să ilustreze activitatea lor din timpul celor două săptămâni, în fața comisiei formată din tutori, trainer și profesori însoțitori.
Toți elevii au fost apreciați pentru modul cum și-au realizat sarcinile, iar recunoașterea competențelor dobândite s-a făcut prin înmânarea certificatelor de participare în format ECVET și a certificatelor Europass Mobility.
În afara orelor de pregătire cu toții am folosit timpul liber pentru a vizita orașul vechi Dresda, Muzeul militar, Muzeul tehnic, fabrica de mașini Volkswagen, parcurile, castelurile din zonă, etc.
După două săptămâni încărcate, cu părere de rău că a trecut timpul așa repede, dar și bucuroși că au avut ocazia să-și îmbogățească cunoștințele în domeniul CAD, să viziteze un oraș european, să cunoască persoane deosebite, să învețe despre istoria și cultura germană, elevii au revenit în țară cu multe poze și amintiri de neuitat pe care le împărtășească colegilor.
Aici ne găsiți pe pagina institutiei de formare WBS TRAINING AG